15. januar 2012

Kong Vinter - Laaang lørdag


Jeg havde fornøjelsen af at fotografere Kong Vinter (adventure race) i det Nordsjællandske.
Selvom det var klart vejr, var det alligevel forbløffende hvor fraværende solen var: Start i kold, blå skygge - På kysten nåede solen lige at kaste enkelte stråler på deltagerne da den stod højest - klokken 17.00 var en flot solnedgang og kl. 18.00 var det mørkt!


Deltagerne skulle også lige en tur ned i Kronborgs skumle kældre (til bl.a. Holger Danske)... En dejlig dag i godt selskab og med masser af smilende og trætte atleter!

5 kommentarer:

 1. Lækkert skud det øverste - må jeg spørge til din lyssætning på det?

  SvarSlet
 2. Hej Pia, det er faktisk ret simpelt: En håndholdt flash med spiral-TTL kabel holdt ud i strakt ham (og så højt som muligt) kamera venstre. Det var sent på dagen og der var en ret flot solnedgangshimmel, som jeg gerne ville ha´ med... Så den klassiske teknik med at undereksponere det eksisterende lys, og så lade flashen gi´ lys til scenen... Stråene i forgrunden var lidt i fare for at blive overeksponeret (da de var tættere på flashen), så derfor flashen så højt som muligt! Jeg kører (næsten) altid flashen på manuel i sådanne situationer, og kameraet på Av (blændeprioritet) - men med ca. minus 2 i eksponeringenskompensation...
  Håber det giver mening :-)

  SvarSlet
 3. Det gjorde det - mange tak :) Og netop sådan et kabel står på min "to-buy liste".

  SvarSlet
 4. Ja, det er bestemt et ´must´ at have. Jeg bruger mit kabel som 2. mulighed på min "hvor meget kontrol over motivet/situationen har jeg..."-liste:
  1. Fuld kontrol = Trådløse Pocket Wizards
  2. Delvis kontrol, men situationer af skiftende tempi = TTL-kabel
  3. Ingen kontrol, hastigt skiftende situationer, hurtig reaktion = Flash direkte på kamera :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Giver rigtig god mening, tror de stakkels MTB ryttere til årets H12 og Nordic24 skal udsættes for lidt leg fra min side når jeg har fået mit kabel :)

   Slet