11. januar 2012

Er det i Danmark?


Lige før jul havde jeg en forrygende foto-session med adventure-raceren Per Jessen. Jeg havde lokket ham ud til en grusgrav ved Roskilde, hvor vi fandt nogle gode, mudrede bakker (virkelig stejle!) han kunne løbe nedad... Det var ikke helt let, da jorden klumpede under skoene, og fordi vi nærmest gled og kurrede ned ad bakken hele tiden! Jeg brugte to flash (nøgne) som jeg forsøgte at få Per til at løbe imellem, og havde ellers besvær nok med at stå fast midt på bakken.Efterfølgende lavede jeg et skud, hvor han står midt på en mark (med bakkerne i baggrunden) - og dette skud ligner slet ikke Danmark! (Og blandt andet derfor er jeg lidt vild med det). Det er ret fedt at man kan finde locations, som godt kan gi´ lidt international stemning. Jeg tænker helt ned til Patagonien i Sydamerika når jeg ser billedet :-) (Enkelt nøgen flash kamera-venstre - er ret tydeligt på det visne græs!)

LøbeMagasinet brugte dette billede i et opslag (bredformat) og havde derfor skåret ret kraftigt. Ikke alene røg det stærke indtryk af mand i natur, men opløsningen blev også lidt presset... Men det er jo vilkårene.Og så videre ned til Roskilde Havn... Ved en tilfældighed under en anden session opdagede jeg at hvis jeg stillede to nøgne flash ude til siden, bag modellen, og pegede dem skråt mod modellen... Øh det er vist lettere at vise:


... Så gav det en mystisk men lækker kontrast - sådan lidt ´flare´-agtig, med fine mellemtoner og god kontrast. Denne teknik prøvede jeg på Per, hvor jeg udover de to flash også havde en softboks kamera venstre (som også ses på tegningen oppe over)


Tegningen siger godt nok 200mm, men det er ikke helt sandt. Billedet er skudt med 70-200 på ca. 73mm.
Denne teknik er helt sikkert en teknik jeg vil forske videre i. Jeg kan ret godt li´ det der sker...
Alle billeder er iøvrigt taget med Pocket Wizards: MiniTT1 og FlexTT5 - med High Speed Sync (lukkertider over 1/250).

2 kommentarer:

  1. Syntes godt man kan se at det er 'PaldanBilleder'- især de to første ;o) Dette er ment positiv...
    M

    SvarSlet
  2. :-)
    Takker! Jeg tager det som en kompliment...

    SvarSlet