8. maj 2012

Adventure-fotograf - til vands, til lands og i luften!

Billedet er skudt fra gummibåd med påhængsmotor - én af mange måder at følge adventureracere på...

Ved Costa Rica Adventure Race fik mit udstyr for alvor tæsk! En heftig regnbyge (den vildeste jeg nogensinde har oplevet!) satte mit Canon Eos 7D på ´standby´- der poppede en fejlmeddelelse op, hvor der stod at jeg skulle slukke og fjerne batteriet(!). Kameraet havde fået seriøst meget vand, da jeg bare ikke kunne lade være med at tage billeder :-) Jeg havde hverken fryseposer eller regncover med til kameraet, da vejret faktisk var strålende! Hvem pokker kunne vide at regnen kunne komme så hurtigt (tropisk erfaring hermed gjort).
Et par dage før havde jeg haft samme kamera med under en rafting tur(!), med grad 3 strømfald. En lille frysepose havde dækket kameraet, men ikke optikken, som fik en del kondens/vand indenbords - og tilsidst var der ´whiteout´ i optikken. Da jeg senere satte anden optik på fungerede kameraet fint...
Men regnen satte altså 7D´eren ud af funktion. Jeg lod det tørre, og dagen efter startede det op en enkelt gang, men satte ud igen... No more 7D på den tur - godt jeg havde Canon Eos 1Ds med også - bortset fra at jeg gerne ville ha´ lavet noget video.
Test af udstyr: Med Canon Eos 7D på rafting!

Flere gange fulgte vi holdene til havs i enten mindre motorbåde eller gummibåde med påhængsmotor. Her gjaldt det om at holde sit udstyr tørt. Saltvand er ikke godt! Jeg havde en stor ´drybag´, som jeg proppede hele min rygsæk ned i. Når båden fór derud af i jagt på kajakker, slog bølgerne tit indover os...
Ved landgang ved øerne, kunne brændingen være så voldsom at vi måtte hoppe i vand til livet for at komme ind til bredden - igen: Drybag!
Flere af holdene havde problemer med at forcere den kraftige brænding...

Jeg fik også mulighed for at fotografere fra helikopter, da jeg fik en plads ved siden af filmfotografen fra WildRacers. Super oplevelse! Det larmede temmelig meget, men var en forrygende oplevelse - vi fløj først ud over bugten for at fotografere kajakker, og derefter henover junglen for at lede efter det førende hold - dog uden held. De var simpelthen umulige at se fra oven.
Costa Rica set fra helikopter!

Der var ikke plads til hverken min Lowepro Photo Sport-rygsæk eller min Lowepro Technical-vest, så jeg satte 16-35mm på kameraet, og tog en 70-200mm med i hånden(!). Det var lidt vildt at sidde med fødderne næsten udover kanten, med en sikkerhedssele som dem i flyene (klik, og den er åben!), og så med 70-200´eren liggende løst i skødet!

Det danske hold: Team Merrell Denmark på vej mod TA (Transition Area) - De padler i de to midterste kajakker.

Turen bød på en masse nye erfaringer - adventure racing er temmelig udfordrende at fotografere, da det foregår i meget forskellige miljøer. Du er nødt til at holde dit udstyr simpelt, og være forberedt på lidt af hvert: Vand, kryb, brændende sol, mudder og mørke. Du skal også sørge for at have proviant med, da man altid er på farten. Jeg havde lavet ´dagsposer´ med saltede peanuts og müslibarer.
Jeg fik også bekræftet flere af mine ´principper´: Min elskede Lowepro Technical Vest fungerede optimalt. Den var varm, men uundværlig. Når jeg har den på, føler jeg mig klar! Jeg har optikker (bl.a. fiskeøje), CF-kort, kompas, fryseposer, müslibarer, notesblok, lydoptager + mere. I min rygsæk (Lowepro Photo Sport 200 AW) havde jeg drybag, vanddunk, lange bukser+trøje til junglen, solcreme og insektmiddel (Deet).
Another day at the office...

Hjemme i DK - nærmest på vej ud af døren til Visual Service - opdager jeg til min glæde at der er liv i 7D´eren! Den starter op uden problemer, og alt fungerer! Vildt! Måske er det den tørre luft i flyet!? Anyway - pokkers godt udstyr de laver de Canon-gutter! Dog er det nok en god idé at få det tjekket inden jeg slæber det med til Amazon-junglen i Peru sidst i maj måned...

2 kommentarer:

 1. Fedt at læse om din tur og erfaringer keep up the good work :)

  //theis
  http://www.theis.dk

  SvarSlet
 2. Tak Theis, godt at høre!

  Bedste hilsner
  Martin

  SvarSlet