8. marts 2013

GripGrab Local Heroes

I mit virke som fotograf og videograf for GripGrab har jeg haft fornøjelsen af at møde to spændende personligheder: Thure Kjær (adventure racer) og Niels Brandt-Jørgensen (triatlet).
Sammen med Thure lavede jeg en "A day in the life...", som viser en (næsten) typisk dag for Thure. Filmen er skudt kronologisk: Vi mødtes en tidlig morgen, og jeg filmede løs mens Thure gjorde sig klar, løb afsted etc. Af og til stoppede jeg ham, og bad ham gentage, fordi jeg missede det i første omgang. Thure filmede selv på arbejdet - Han lavede simpelthen nogle korte sekvenser med mit Jobo Jib 4, som jeg så speedede op i redigeringen. Da hans arbejdsdag var slut, ventede jeg på ham udenfor bygningen, og så filmede vi videre! Vi lavede stort set hele filmen på én og samme dag. Dog filmede vi lidt ekstra cykling nogle dage senere, da det manglede lidt... Læg mærke til at der er sne på nogle af cykel-klippene :-)

A day in the life of Local Hero Thure Kjær from GripGrab on Vimeo.

Optaget med Canon Eos 7D, JOBO Jib 4 - redigeret i Adobe Premiere Elements. Simpelt, hurtigt og effektivt.

Video + stills med Niels Brandt-Jørgensen
Videoen med Niels Brandt-Jørgensen var tænkt som en slags opvarmning til et forhåbentlig lidt længere projekt til foråret. Det er altid godt at gøre erfaringer, og allerbedst er erfaringer gjort i ´skarpe´situationer.
Med Mikkel Beisner som assistent, nåede vi i løbet af et par timer at skyde en række video-sekvenser af Niels, samt lave en foto-session. Temmelig effektivt!

Tre flash i brug: To skråt bagfra og et hovedlys.

X-Factor belysning med flare! Opnåes ved at stille flashene længere ind bag modellen (i stedet for skråt ude fra siden), så de næsten rammer direkte i optikken...
Mit standard-setup anno 2013: Hovedlys og to flash skråt bagfra (rimlight). Med rette balancering former det motivet pænt (synes jeg).
I første omgang optog jeg interview med Niels i samme moment, men på grund af for meget rumklang og en hyletone fra ét eller andet i rummet, mødtes jeg med Niels et par dage senere og optog et interview på en god lydoptager (af mærket Zoom).


Kombinationen af ´klassisk´ interview med dækbilleder og ´behind the scenes´skud giver en fin dynamik synes jeg. Idag er ´udgivelsen´ af foto og video ikke længere forbeholdt professionelle - det er noget vi alle kan! Og gør! Derfor giver det også god mening at vise processen, og ikke ´skjule´ den bag en poleret facade som en klassisk produktion let kan få. Publikummet er jo en blanding af triathlon-interesserede og medie-interesserede, så hvorfor ikke vise lidt af hvert :-) Det er i hvert fald et koncept jeg har tænkt mig at bruge i andre produktioner også... For Jer læsere af denne blog, er det måske i virkeligeheden det der er allermest interessant ved videoen!

Det er sjovt som video lever sit helt eget liv. Jeg planlægger i store træk, og har en løs idé om hvad det er jeg vil ende med, men det endelig udtryk afgøres meget af den rytme hvormed redigeringen skrider frem...
Fotos er skudt med Canon Eos 1 Ds Mark III, og tre Canon speedlites 580 monteret med Pixel kings.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar