10. juli 2012

Mellem lys og skygge i Toscana


Lansbyerne langs kysten ved Cinque Terre er betagende! Ligeså fascinerende som de er på afstand, ligeså kringlede og labyrintiske er deres bittesmå stejle gader, når man befinder sig midt i byen.

Topas Travel – ét rejsebureau specialiseret i aktive rejser til hele verden – har sendt mig til Toscana, Italien for at fotografere til deres billedbank. Jeg har i første omgang fulgtes med en flok på cykeltur, og er nu sammen med en gruppe på vandretur.


Mens jeg venter på at de første cyklende rejsedeltagere skal komme op ad bakken, leger jeg lidt med den hårde sol der brænder ned på asfalten.

Jeg har forsøgt at færdes med et minimum af udstyr og har indtil videre kun brugt mit Canon 7D med en Canon EFS-15-85 IS optik. Jeg har troligt slæbt min Canon 70-200 2.8 optik med i rygsækken, men har ikke haft den på kameraet én eneste gang... 15-85´eren er simpelthen en perfekt allround-optik, når det gælder rejser! Jeg har også med lidt held haft gang i 7D´erens indbyggede flash til at give en anelse udfyldning i det hårde solskin – det er ikke meget ledetal der er i den, men lidt hjælper det dog.
Udstyret (inkl. vand og snacks) bærer jeg i min Lowepro Photo Sport 200 AW – Den er rummelig, behagelig (også i varmt vejr) og hurtig at arbejde med.


Cykling i Toscana byder på pragtfulde landskaber med bølgende bakker, og næsten ingen biltrafik! Og før eller siden kommer man igennem en hyggelig landsby...


Efter en hård bakke hvilede deltagerne ved en lille gård. Så kom denne dame ud og bød på vand og vin(!) – Sikke en gæstfrihed! Hun hjalp til på den lille gård, og vinen var lavet af druerne der voksede ude på markerne.


1 kommentar:

  1. Ser skisme godt ud. Især det første billede virker for mig og min rejselyst :)
    Tror sgu jeg må en tur forbi Italien i nærmeste fremtid...
    Bedste hilsner
    M

    SvarSlet