14. juli 2012

hop i sengen!


Med lang lukkertid og kameraet på stativ, er det muligt at lave spændende og anderledes fotos ved lejrbålet. Trods abstraktionen formår billedet at formidle stemningen ganske fint.

Jeg har sagt det før – og kommer til at sige det mange gange igen: Som fotograf er det vigtigt at huske at eksperimentere og lege! Nogle gange handler det om at se nye muligheder og udfordre sin fantasi, andre gange er det en kreativ teknik der skal afprøves.

Det er dig der bestemmer hvad kameraet skal rettes mod. Og selvom det lyder som om at mulighederne så er grænseløse, er vi alle præget af konventioner. Vi har en forudfattet idé om hvad det ´gode billede´ er, og leder derfor de samme steder efter dette ´gode billede´. Alle de flotte fotos vi har set igennem tiden ligger som transparente lag på vores nethinde, og styrer vores blik i søgen efter det samme.

Prøv selv at mærke efter hvordan du fotograferer. Søger du med øjnene efter godt lys, muligheder for god komposition eller potentielle situationer? Retter du automatisk kameraet mod dét sted hvor der sker mest?
Har du prøvet at tage billeder med lukkede øjne, og skyde intuitivt i blinde? Har du prøvet at løbe med kameraet og fotografere hurtigt og spontant efter dét der lige fangede dit blik? Det lyder som skøre indfald, og målet er ikke at få en række spektakulære ´nye´ skud i kassen, men blot at udfordre din måde at se på. Måske opdager du at det er svært at betjene kameraet så hurtigt, og at du således er nødt til at få styr på teknikken. Eller at du finder en værdi i at lade tilfældet råde engang i mellem...
Bryd ud af tankemåden der allerede på forhånd afskriver et foto som dårligt, inden det overhovedet er skudt. Gør det! Tag billedet – og bedøm først bagefter.Laver du også selvportrætter i spejlet på hotellet? Hvorfor ikke lave ét hvor du hopper i sengen? Opdag verden på ny! Gør noget anderledes – udvid dine fotografiske horisonter!

Hvor end du skal hen i verden: God sommer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar