15. august 2012

Viljestyrke fanget med Canon!

Pletskud fra KMD Challenge Copenhagen 2012
...Fra motorcykel og til fods!
Alle skud er taget med enten Canon 7D eller Canon Eos 1 Ds Mark III.
Optikker i brug:
Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM
Canon EF 70-200mm f/2.8 L
Canon EF 16-35mm f/2.8 L
Sigma 15mm f/2.8

Øvrigt udstyr:
Lowepro S&F Technical Vest
Lowepro Deluxe belt
Lowepro pouches
Lowepro Photo Sport 200 AW

Der var masser af uforglemmelige fotografiske øjeblikke, men jeg vil især huske gåturen gennem byen, ud til LangeLinie, hvor deltagerne ´endte´ og lavede en u-vending tilbage mod centrum.
Jeg havde været oppe kl. 04.00, koncentreret skudt fotos fra kl. 06.30, siddet ´bagvendt´ på en motorcykel i flere timer og set vinderne komme i mål efter lidt mere end 8 timers anstrengelser. Tilbage ude på ruten var tusindvis af deltagere der stadig havde et marathon foran sig. Så tilbage i kampen- ud på ruten - ud og fange øjeblikke! "De gode billeder kommer når du gør en særlig indsats - når du fortsætter jagten på motiver, selvom du sagtens kunne vælge den lette løsning: At blive samme sted...".
- Det er ét af mine tre gode råd, og igen blev det bekræftet at det giver bonus: Aftelyset ude ved LangeLinie var helt forrygende. De trætte deltagere blev smukt velsignet af det gyldne, varme lys, og det var tydeligt at de var de virkelige atleter! Det var stille øjeblikke af fødders rytmiske stampen mod asfalt - trætte fødder, små smil, matte glimt i øjnene der spejdede efter en målstreg langt ude i horisonten. Hver deltager sin stille, individuelle kamp...Morgenstemning i Amager Strandpark...


180 kilometer cykling!42,195 kilometer gennem København!


Næste projekt for Hr. Martin Paldan: West Coast Explorer - 500 km. nonstop adventure race - 3 døgn - dag og nat! Mere om det snarest...

4 kommentarer:

 1. Martin, Martin, Martin, du har gjort det igen... lavet en hel serie af intet mindre end fantastiske fotos!
  Jeg har lige et enkelt teknik spørgsmål: din 15mm fisheye, hvad er billedvinklen på den og bruger du den både på 7D og 1D?
  Jeg har selv kig på en 8mm fisheye, der giver en billedvinkel på 180 grader, men jeg kan ikke rigtigt gøre op med mig selv om den er for voldsom?
  /Per Dragelund

  SvarSlet
 2. Hej Per, mange tak for din positive kommentar! Dejligt at høre...
  Ja, min fiskeøje-optik er en 15mm diagonal, 180 grader optik. Jeg bruger den mest på mit fullframe Canon 1Ds, da det har den største effekt. På 7D´eren er den ´blot´ en vidvinkel.
  At den er "diagonal" betyder at den fylder hele billed-feltet ud, og IKKE producerer et ekstremt ´cirkel´-billede med sort omkring.
  Har du ikke fullframe kamera, skal du finde en optik på mellem 6,5mm til 10mm der passer til dit kamera, for at få samme effekt... De findes! (Du har allerede fundet én fornemmer jeg).

  Om det er for voldsomt? Nogle gange er det lidt vildt, andre gange vildt sjovt :-) Det gode ved optikken er at den fylder meget lidt. Jeg har den altid med, da den lige pludselig kan være den optik der giver det gode/anderledes billede! Køb den(!) og lad den blive en del af dit udstyr
  :-)
  Vi ses derude Per!
  Bedste hilsner
  Martin

  SvarSlet
 3. DAMNED, du er også hurtig :-)

  Nå, men jeg tror lige præcis det var det sidste argument jeg manglede for at beslutte mig. Trykker bestil nu, og så skal jeg bare finde ud af at få listet den hjem uden at konen opdager at der er kommet nyt isenkram i tasken ;-)

  Håber lidt at have den inden jeg skal fotografere ½-marathon på Amager Strandpark til September.

  /Per

  SvarSlet
 4. Lynhurtig! :-)
  Jeg er sikker på du bliver glad for den!
  Husk at gå tæt på - MEGET tæt, hvis du har personer eller objekter i forgrunden. Naturligvis kan du også lave landskaber og lign., men der er megasjovt at bruge til action. Så halv-marathon skal nok blive fedt! Skal de løbe i sandet? For så er det bare ned på maven Per, og fange sandet der sprøjter til alle sider! (Måske god idé at beskytte udstyret!)

  God fornøjelse!
  Martin

  SvarSlet