12. marts 2012

NM bouldering - tilbage i støvet...


I søndags havde jeg fornøjelsen af at fotografere lidt klatring igen - det er efterhånden et stykke tid siden jeg sidst har skudt indendørs klatring...
Nordisk Mesterskab i bouldering blev afholdt i Nordens bedste boulderhal: Copenhagen Boulders i Sydhavnen. Udover at fotografere, afslørede jeg også vinderne i Dansk Klatreforbunds Fotokonkurrence.

Jeg fotograferede mest med Canon 7D med 70-200mm, men brugte Canon 1Ds Mark III med 16-35mm da jeg sad oppe under loftet. Iso´en var på begge kameraer sat til max, da lyset ikke var det bedste: En blanding af blødt ovenlys og lysrør. Jeg skød uden flash.
Placeringsmæssigt forsøgte jeg at stå højt - enten på plateau eller på stige, og ellers er tricket at søge bagom ´kulisserne´ og komme op bag væggene og så kigge ned! Det kan gi´ nogle lidt mere dynamiske billeder. Prisen er dog at man bevæger sig ind i et område, som aldrig ser skyggen af en støvsuger - støvet ligger fint og tykt, men hvirvles op ved mindste bevægelse. Men som actionfotograf er man jo klar på ekstreme betingelser :-)

Her er et galleri af udvalgte fotos: Nordic Championship Bouldering 2012
- Som det kan ses af billederne har de fået en temmelig grov behandling. Jeg har droppet Capture One som raw-konverter, da jeg simpelthen fandt det for tungt og klodset (eller også er min pc bare ikke stærk nok...) Nu har jeg forsøgt mig med Lightroom og må indrømme at det virker langt lettere at arbejde med. En direkte kvalitetssammenligning har jeg ikke lavet, men for mig er det temmelig vigtigt at programmet virker(!), og jeg kan arbejde intuitivt og hurtigt!

3 kommentarer:

 1. Interessant at høre, at du er skiftet fra CaptureOne. Jeg brugt det selv for mange år siden, men så skiftede jeg til Lightroom og jeg er blevet rigtig glad for det. Det fungere hurtigere for mig, og så kan jeg godt lide den gode integration med Photoshop :)

  SvarSlet
 2. Hej Martin,
  Igen fantastiske billeder du præsenterer, især er jeg vild med dine vidvinkelbilleder, hvor du på mange af billederne fuldstændig indkapsler og foreviger stemningen derinde. LÆKKERT og misundelsesværdigt (må se om jeg kan finde budget til noget der kan komme derud på mit DX kamera).

  Jeg havde desværre ikke selv så meget tid til at fotografere derinde, men mon ikke der lander et billede eller 2 på klatrefoto.dk

  Med hensyn til redigering så prøver jeg selv Adobe Elements 10 af for tiden, og det virker faktisk ganske fornuftigt, omend jeg savner enekelt dele fra Adobe Photoshop CS5, men så koster det også kun en tiendel :-)

  /Per

  /Per

  SvarSlet
 3. @Allan: God info, så har jeg måske taget det rigtige skridt med at droppe CaptureOne til fordel for Lightroom - det fungerer rigtig godt indtil videre!

  @Per: Tak for de positive ord! Ja, det kan godt betale sig at undersøge mulighederne for at komme op bag væggene... Igen tillykke med Specialprisen i fotokonkurrencen (Per vandt Dansk Klatreforbunds SpecialPris i den nyligt afholdte foto-konkurrence, med et forrygende flot billede der på smukkeste vis viser intensiteten og nærværet ved klatring... Se evt. hans site www.klatrefoto.dk)

  SvarSlet